Consumer Pact

De blogsite met interessante informatie voor consumenten

Dit is hoe je er altijd verzorgd uit ziet

Je bent gewend om in de ochtend een heerlijke douche te nemen, daarna te gaan ontbijten en vervolgens een simpele outfit aan te trekken. Maar hoe comfortabel voel je je hierbij? Hoe oog je op de rest van de wereld en kan je je nog meer zelfverzekerd voelen? Er goed uit zien is één ding, maar je goed voelen is natuurlijk het allerbelangrijkst. Maar wat is er verzorgd uit zien nou precies? Er is geen specifieke handleiding voor, maar er zijn wel een aantal handvatten die ervoor kunnen zorgen dat jij goed verzorgd naar buiten gaat.

Op je werk  

Iedere ochtend is het haasten en stressen. De kinderen moeten naar school en jij hebt om 9 uur al de eerste afspraak. Time management dus. Het begint allemaal met op tijd naar bed gaan, zodat je de wekker in de ochtend simpelweg een halfuurtje eerder kan zetten. Wat enorm kan helpen is je kleding klaarleggen op de avond van tevoren. Zo leg je een wit overhemd, een pantalon en je favoriete schoenen alvast klaar, zodat je niet meer een kwartier in de kledingkast hoeft te kijken, omdat je niet weet wat je aan wil. Een goed verzorgde dag ziet er als volgt uit: je maakt jezelf schoon onder de douche en wast je haren. Je doet je aftershave op en je trekt je gestoomde kleding aan. Je smeert even wat wax in je haar zodat het er niet fluffy uit ziet en tot slot spray je nog een heerlijke eau de parfum op.

Kleding en lichaamstaal

Er goed uit zien is net zo belangrijk als je houding en je lichaamstaal. Wanneer je aandacht besteed aan je uiterlijk, is het belangrijk om te onthouden dat je je er prettig in voelt. Trek daarom altijd kleding aan dat fijn voelt. Je kleed je vaak ook af op hoe je werkgever zich kleed en je collega’s. Zo zou je sneller in de smaak kunnen vallen. Maar waarom verlangen we eigenlijk altijd zo naar bevestiging van mensen en de waardering om leuk gevonden te worden? Je wilt er graag toe doen. Het zit in onze basisbehoefte en wie dat vroeger als kind heeft gemist, zal waarschijnlijk dit nog langer blijven hongeren naar compensatie. Je zou allereerst kunnen beginnen met jezelf een compliment te geven. Geef jezelf vaker die erkenning dat je er goed uit ziet en er mag zijn. Die drempel is vrij hoog voor sommige, om je niks aan te trekken wat andere mensen van je uitstraling en uiterlijk vinden. Ga ermee oefenen en je zal zien dat je geluk uiteindelijk uit jezelf kan komen.