Consumer Pact

De blogsite met interessante informatie voor consumenten

Een isoleerfles is een goed idee voor onderweg

Nog niet zo heel lang geleden kwam de thermosfles één keer per jaar uit de kast: om onderweg in de auto, naar de vakantiebestemming, koffie te kunnen drinken. Tegenwoordig hebben we allemaal wel een drinkfles bij ons. Altijd en overal. Je neemt dan gemakkelijker een paar slokken water en je kunt weer door. Maar wat nu als je onderweg naar je werk écht behoefte hebt aan koffie? Dan is een isoleerfles een goed idee. Een isoleerfles is dubbelwandig en zorgt ervoor dat de inhoud goed warm óf echt koud blijft. Je kunt deze isoleerfles gebruiken in de trein maar ook in de auto. Het is maar net hoe jij reist.

Geef je kind een isoleerfles mee naar school

Veel kinderen hebben ook al standaard een drinkfles in hun schooltas zitten. Zo kun je ervoor zorgen dat je kind voldoende water drinkt. Maar wat nu als je kind geen waterdrinker is? Dan is het een goed idee om een isoleerfles met thee mee te geven. En wat denk je van het drinken van melk of yoghurtdrink? Dat is niet lekker als het lauw wordt. Je kunt ook hier een isoleerfles voor gebruiken. Alles om ervoor te zorgen dat je kind voldoende drinkt. Water is het best, maar het gaat er uiteindelijk maar om dat je kind iets drinkt tijdens die lange schooldag.

Waarom is water drinken zo belangrijk?

Water drinken is van groot belang voor je gezondheid. Je kunt er, door water te drinken, voor zorgen dat je je beter kunt concentreren. Je hersens hebben nu eenmaal vocht nodig om te kunnen functioneren. Ook is het drinken van voldoende water het best voor je huid. Je kunt er zo voor zorgen dat je huid blijft stralen en dat deze flexibel blijft. Maar er is meer. Door voldoende water te drinken kun je ook hoofdpijn voorkomen. Heb je een keer flinke hoofdpijn, zomaar uit het niets? Dan is de kans groot dat je te weinig water hebt gedronken.

Hoe zit dat met koffie?

Van koffie wordt gezegd dat het vocht onttrekt aan je lijf. Maar we hebben gewoon koffie nodig om de dag te kunnen beginnen. Anders krijg je je ogen niet open. Maar drink er niet teveel van. Twee of drie kopjes zijn wel het absolute maximum. Anders krijg je hetzelfde effect als wanneer je te weinig water drinkt. Je kunt de isoleerfles gebruiken voor koffie. Spoel deze daarna goed om en laat 'm uitwasemen. Zo voorkom je dat de fles gaat stinken.