Consumer Pact

De blogsite met interessante informatie voor consumenten

Een kleine badkamer inrichten

Ben jij net verhuisd en is het tijd om na te denken over de inrichting van je badkamer? Of ben je simpelweg toe aan een verfrissende verandering in de badkamer? Vooral als je thuis een kleine badkamer hebt, kan het uitdagend zijn om deze in te richten. Toch zijn er veel leuke ideeën. Laat je inspireren.

Kies voor een inloopdouche

Als je een kleine badkamer hebt, moet je creatief omgaan met de ruimte die je hebt. Het doel is natuurlijk om er een mooie badkamer van te maken die daarnaast ook praktisch is. Een inloopdouche kan in dit geval een goede oplossing zijn. Het geeft een luxe touch aan je badkamer, maar tegelijkertijd bespaar je er ruimte mee. Een inloopdouche neemt namelijk minder ruimte in beslag dan een douchecabine. Ben jij enthousiast over een inloopdouche? Dan is het tijd om na te denken over de stijl. Denk bijvoorbeeld na over de dikte van de glazen en de tegels. 

Spiegels en glas

Wist je dat je veel kunt spelen met een ruimte? Zo kun je met een paar simpele toepassingen de badkamer flink wat groter laten ogen. Dat doe je door gebruik te maken van bepaalde materialen. Kies bijvoorbeeld voor een grote spiegel. De weerspiegeling creëert de illusie dat de badkamer ruimer is dan dat deze werkelijk is. Verder is het gebruiken van glas ook een goed idee. Doordat dit materiaal transparant is, ontstaat er net als bij de spiegel een ruimtelijk effect. 

Zwevende meubels

Bij het inrichten van een badkamer, moet je aan diverse badkamermeubels denken. Denk bijvoorbeeld aan een wastafel, wc of badkamerkast. Bezoek je een woonboulevard om badkamermeubels uit te zoeken, dan zal je opmerken dat er ontzettend veel keuze is. Er zijn allerlei verschillende vormen, maten, kleuren, stijlen en prijzen. Een uiteindelijke beslissing maken, is dan ook uitdagend. Heb je een kleine badkamer? In dat geval is het een aanrader om specifiek op zoek te gaan naar zwevende meubels. Deze nemen minder ruimte in beslag waardoor de badkamer groter lijkt. 

Minder is beter

Als je een kleine ruimte moet inrichten, geldt eigenlijk altijd; minder is beter. Zorg ervoor dat je de badkamer niet volstampt met meubels en maak de inrichting niet te druk. Kies bijvoorbeeld voor een simpele radiator badkamer, wastafel en wc. Overigens is het natuurlijk wel leuk als je de boel een beetje opvrolijkt met bijvoorbeeld een kunstplant badkamer of fleurige opbergmandjes. Zolang je de inrichting maar subtiel houdt, want minder is beter bij een kleine badkamer.