Consumer Pact

De blogsite met interessante informatie voor consumenten

Een zzp platform; wat voor jou?

Stel je voor: je bent een jonge ondernemer—misschien loop je zelfs net het gebouw van de KvK uit—en je wil wat. En die ‘wat’, die is heel duidelijk in je hoofd; je wil aan de slag, je wil de lucht in met jouw onderneming, met wat het dan ook is waar je in gelooft en voor wil rennen. Maar die stap is vrij uitdagend, zeker als je er helemaal alleen voor staat en/of je netwerk nog niet zo groot is. Gelukkig is er zoiets als een zzp platform—een freelance community waar wellicht een perfect plekje voor jou is. 

De basis

Een zzp platform? Freelance community? Klinkt mooi, maar hoe werkt zoiets, en is het niet meer bedrijfsjargon waar je als beginnende onderneming niet zo bijster veel aan hebt? Ik begrijp je zorg; sterker nog, ik deelde hem, maar het zijn platforms die echt het beste voor hebben met zzp’ers. Natuurlijk moet je goed je research doen, maar dat is bij alles in het leven zo. Dus, hoe werkt zo’n platform? 

De inner workings 

Een zzp platform dat ook fungeert als freelance community dient er in de essentie voor om een brug te vormen tussen freelancers en opdrachtgevers. Het lijkt ergens wel een beetje op LinkedIn (in de zin dat je er je netwerk mee kan vergroten en jezelf als werknemer en arbeidskracht op een bepaalde manier kan ‘verkopen’) maar is dus puur gericht op zzp’ers en die opdrachtgevers die op zoek zijn naar onafhankelijke en hele specifieke arbeidskrachten. Het brengt mensen met elkaar in contact die, negen van de tien keer, echt iets voor elkaar kunnen betekenen en ook gegarandeerd geïnteresseerd zijn in een professionele overeenkomst. Het is ook een goede kans om je netwerk uit te breiden. Zelfs al lopen niet alle contacten die je sluit—of het nu als werkgever of werknemer is—meteen uit op een zakelijk contract, toch heb je voor in de toekomst een beter idee van je werkveld en het zakelijk landschap daarop. 

 

Kortom, een beetje netwerken is een goed idee—en dus ook online, niet alleen op borrels. In onze snel veranderende, alsmaar digitaliserende maatschappij is een online freelance community misschien wel exact wat jij én je jonge bedrijf nodig hebben. Dus, neem een risico, schrijf je in en kijk wat het je brengt. En succes met je onderneming!