Consumer Pact

De blogsite met interessante informatie voor consumenten

Ford Transit vs. Ford Custom: Twee veelzijdige occasions voor elke situatie

Het vinden van de perfecte bedrijfswagen kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare occasion. Ford heeft twee uitstekende opties die aan deze eisen voldoen: de Ford Transit en de Ford Custom. In deze blogpost zullen we deze twee modellen vergelijken en bespreken waarom ze beiden geschikt zijn als occasion.

Overzicht

De Ford Transit en Ford Custom zijn beide middelgrote bedrijfswagens die bekend staan om hun betrouwbaarheid, veelzijdigheid en comfort. De Transit is de grotere broer van de Custom en wordt vaak gebruikt voor het vervoeren van grotere ladingen en passagiers. De Custom is compacter en wendbaarder, waardoor hij beter geschikt is voor stedelijk gebruik.

Motor en prestaties

Beide modellen bieden krachtige en efficiënte motoren die geschikt zijn voor zowel korte als lange ritten. De Ford Transit is verkrijgbaar met een keuze uit verschillende dieselmotoren, variërend van 100 tot 185 pk. De Ford Custom is uitgerust met een 2.0-liter EcoBlue dieselmotor met een vermogen van 105 tot 170 pk. Beide modellen zijn beschikbaar met handgeschakelde of automatische versnellingsbakken, afhankelijk van de specifieke uitvoering.

Laadruimte en functionaliteit

De laadruimte is een belangrijk aspect voor bedrijfswagens en beide modellen stellen hierin niet teleur. De Ford Transit biedt een laadruimte tot 15,1 kubieke meter en een maximaal laadvermogen van 2.169 kg. De Ford Custom heeft een iets kleinere laadruimte tot 8,3 kubieke meter en een maximaal laadvermogen van 1.530 kg. Beide modellen bieden verschillende carrosserievarianten, zoals gesloten bestelwagens, combi's en dubbele cabines, zodat je de perfecte configuratie voor jouw behoeften kunt vinden.

Interieur en comfort

Zowel de Ford Transit als de Ford Custom zijn ontworpen met het oog op comfort. Beide modellen beschikken over ergonomische stoelen, een functioneel dashboard met intuïtieve bedieningselementen en een scala aan technologische snufjes zoals navigatie, Bluetooth-connectiviteit en parkeersensoren. Hoewel de Transit een iets ruimer interieur biedt, biedt de Custom een meer verfijnde rijervaring met hoogwaardige materialen en een stiller interieur.

Veiligheid

Ford heeft veiligheid hoog in het vaandel staan, en dat is te zien aan zowel de Transit als de Custom. Beide modellen zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen zoals Electronic Stability Control, Hill Start Assist en Load Adaptive Control. Daarnaast zijn er optionele extra's beschikbaar, zoals Pre-Collision Assist, Lane Keeping Alert en Adaptive Cruise Control.

De Ford Transit en Ford Custom zijn beide uitstekende keuzes voor wie op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige bedrijfswagen als occasion. Beide modellen bieden indrukwekkende prestaties, functionaliteit en comfort, waardoor het moeilijk kan zijn om een keuze te maken. Als je behoefte hebt aan een grotere laadruimte en maximaal laadvermogen, dan is de Ford Transit waarschijnlijk de betere optie voor jou. De Transit is ideaal voor het vervoeren van zwaardere ladingen en is geschikt voor zowel stads- als snelweggebruik. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een wendbare en compacte bedrijfswagen die beter geschikt is voor stedelijk gebruik en smallere straten, dan is de Ford Custom een uitstekende keuze. De Custom biedt een verfijnde rijervaring en is nog steeds in staat om een aanzienlijke lading te vervoeren, zij het minder dan de Transit.