Consumer Pact

De blogsite met interessante informatie voor consumenten

Sportief op de fiets

Gezond leven is belangrijk. Op alle mogelijke manieren wordt hier aandacht aan geschonken. Je moet veel groenten eten, veel bewegen en oppassen met suiker en koolhydraten. Dat zijn goede tips uiteraard, maar laten we eerlijk zijn: dagelijks sporten, steeds maar weer een gezonde maaltijd op tafel zetten: het kost tijd. Tijd die we niet altijd hebben. Tijd die ons door de handen glipt op drukke en stressvolle dagen. Hoe kun je aan al die eisen voldoen? Soms is het antwoord daarop heel simpel. Want door bijvoorbeeld de fiets te pakken in plaats van de auto of het openbaar vervoer, kun je de sportschool weer even overslaan. Fietsen is gezond en zeker als je het zonder elektrische aandrijving doet, ben je even flink in beweging. Bovendien brengt de fiets je snel waar je wezen moet en je kunt hem makkelijk kwijt. Fietsen is makkelijk in te plannen in je leven. Daarnaast kun je er ook nog een hobby van maken want fietsen is ook heerlijk ontspannend. Je fietst even lekker de natuur in en geniet van de stilte om je heen. Kortom: fietsen is de moeite waard.

Heel veel fietsen

Een goede fiets uitzoeken is dan wel weer een uitdaging want je hebt echt heel veel soorten fietsen. Stadsfietsen, toerfietsen, transportfiets dames, transportfiets heren, elektrische fietsen en bakfietsen. Elke fiets met zijn eigen eigenschappen en bijzonderheden. Het loont de moeite echt even na te denken wat jij van jouw fiets verlangt. Ga je er inderdaad spullen mee vervoeren van het ene punt naar het andere? Dan is een transportfiets dames misschien geschikt voor jou. Of ga je simpelweg van je huis naar werk en weer terug over de drukke stadswegen? Dan kun je beter een stadsfiets aanschaffen. Tot slot zijn toerfietsen heel geschikt voor die lange afstanden door de weilanden en de bossen als je in je vrije tijd op de fiets stapt.

Probeer het uit

Welke fiets je ook kiest: probeer hem altijd uit. Een testritje is echt belangrijk. Je moet zeker weten dat deze fiets bij je past. De meeste winkels adviseren dat ook dus maak gebruik van deze mogelijkheid. Maar heb je dan je fiets uitgezocht, dan is het tijd om hem te gebruiken. Het vergt soms even wat aanpassing: mensen zijn gewoontedieren. Maar je zult al snel merken hoe fijn het is naar je werk te fietsen, of voor ontspanning naar buiten te gaan. Fietsen is leuk en sportief, dus ga het doen.