Consumer Pact

De blogsite met interessante informatie voor consumenten

Vervoer je kinderen veilig

Sinds de Coronacrisis doen we meer op de fiets om zo het volle openbaarvervoer te vermijden. Op zich een goede ontwikkeling want fietsen is gezond en je hebt geen last van wachttijden, files en anders verkeersleed. In het verkeer zie je dan ook allerlei soorten fietsen verschijnen. Van luxe, elektrische fietsen tot rammelende, verroeste fietsen: alles kan in het Nederlandse verkeer. Maar je moet niet alles willen. Zeker niet als je je fiets ook gebruikt om je kinderen te vervoeren, iets wat je ook steeds meer ziet. Kinderen op de fiets vervoeren gebeurt al vele jaren, maar laten we eerlijk zijn, daar gebruik je niet zomaar elke fiets voor. Nou ja, vroeger wel natuurlijk. Toen werden er eisen gesteld aan het kinderzitje voor of achterop je fiets, maar niet aan de fiets zelf. Dat fietsen met kinderen was toen trouwens een hele uitdaging, zeker als je er eentje voor en eentje achter op had. Want hoe kreeg je ze beiden veilig op de fiets en er weer vanaf? Ja, dat was een hele gepuzzel. Maar die tijden zijn voorbij want voor het vervoer van kinderen heb je nu een Carqon bakfiets. Met zo’n fiets heb je geen zorgen meer om de veiligheid.

Carqon: puur Nederlands

Carqon is een Nederlands bakfietsenmerk. Eigenlijk niet zo gek als je bedenkt dat Nederland echt een fietsland is. Carqon heeft al zijn kennis ingezet om te zorgen dat kinderen veilig en comfortabel in een bakfiets vervoerd kunnen worden. Dat was ook wel nodig want de bakfietsen komen razendsnel op, maar niet elke bakfiets is even geschikt voor het vervoeren van je kroost. Een Carqon bakfiets is dat wel. In de bak vervoer je drie kinderen, twee op het bankje en een in een Maxi-Cosi. Het materiaal van de bak is stevig en hoogwaardig afgewerkt. Daarnaast zijn er driepuntgordels voor de kinderen en is het materiaal binnen in de bak van soft touch coating gemaakt. Maar het fijnste is het deurtje in de bak waardoor de kinderen veilig en makkelijk in en uit kunnen stappen. Dat is ook erg prettig voor jouw rug.

Veilig op weg

Je kinderen zijn je kostbaarste bezit en daarom is veilig vervoer belangrijk. In het drukke verkeer moet je zeker weten dat zij veilig zitten. Daarnaast moet je zelf goed en behendig kunnen sturen met de bakfiets en ook daar zorgt Carqon voor door de aandrijving van de Bosch middenmotor, de vering en de brede banden. Kortom: een Carqon bakfiets is een ideale fiets voor jou en je kinderen.