Consumer Pact

De blogsite met interessante informatie voor consumenten

Welk houten element past er in jouw tuin?

Houtwerk is een must voor elke tuin. Niet op een vreemde, verplichtende manier waar je nu direct een enorme bestelling plaatst voor allerlei soorten decoratief en/of functioneel hout—zo bedoelen we dat niet. Wat we wél bedoelen is dat een houten decoratie of twee elke tuin opfleurt. Hout maakt gezellig, hout maakt rustiek. Hout maakt dat je aan de slag kan in je tuin, als je dat graag doet. En een website als hillhouttuinhout.nl is daar een perfect begin voor. 

Al die soorten 

Dus, je hebt besloten dat je iets wil toevoegen aan je tuin—iets van decoratie, iets van functionaliteit, misschien een mooie nieuwe douglas schutting of een prieeltje. Dat tuinhuisje waar je al zo lang over droomt; zelf ontwerpen, zelf bouwen, wie wil dat nou niet? Hillhout is daarin de ideale oplossing. Ze bieden een breed scala aan soorten hout waar je mee kan werken. Elke tuin vraagt natuurlijk én namelijk om iets anders—sommige tuinen, zeker als je een wat modernere inrichting hebt, vragen om heel onopvallend, donker hardhout. Iets dat de aandacht niet trekt en een serene uitstraling heeft, om juist andere delen van het design van de tuin te benadrukken. Andere tuinen hebben sowieso al een wat wildere, rustieke uitstraling, en gaan alleen nog maar meer stralen van een natuurhouten element; dat benadrukt het vrije, open gevoel van de tuin waar je je in begeeft. Denk dus, bij het uitzoeken van je materiaal (of je nu zelf aan de slag gaat of niet) welke sfeer er bij je tuin past. Dat kan echt een verschil maken. 

Hout vast

Nog iets om over na te denken zodra je hebt besloten wat voor soort hout je in je tuin wilt plaatsen; wat voor element(en) wil je? Wil je inderdaad die douglas schutting, die niet alleen functioneel is maar ook nog eens echt in het oog kan springen en dus ook een decoratief doel heeft? Wil je nog meer een centerpiece en gaan voor iets als een prieeltje of een nieuwe vlonder, waar het hout echt de boventoon voert in het beeld van je tuin? Weten hoe veel hout je letterlijk in je tuin wil helpt al; wil je dat het houten element inderdaad het beeld van je tuin bepaalt, of wil je voor wat subtielers gaan? Het antwoord op die vraag beïnvloed natuurlijk zowel de keuze van het element als de keuze van het hout, maar die samenhang is logisch. 

 

Kortom; er bestaat een perfect houten element voor jouw tuin, je moet het alleen nog ontdekken!