Consumer Pact

De blogsite met interessante informatie voor consumenten

Zo kom je goed voor de dag

Het kan zijn dat je soms moeite hebt met goed voor de dag te komen. Je weet niet waar het aan ligt, maar je zit niet helemaal lekker in je vel en je probeert van alles. Waar ligt het aan? Iedere dag is een andere dag, een andere manier om je goed te voelen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Je kan veel meer doen dan je denkt. Je bepaalt zelf je geluk en ook de stappen die je zet om je leven leuker te maken. Wanneer zet jij de eerste stap?

Begin met een leuke outfit

Je voelt je veel beter in een goede outfit. Doe jij niet zo veel moeite en besteed jij niet zo veel tijd aan het uitzoeken van je kleding? Of komt dat doordat je simpelweg geen tijd hebt in de ochtend? Let dan goed op. Wanneer je naar je werk gaat kies je meestal een simpele outfit. Maar waarom geen net overhemd, met een mooi colbert en een fijn zittende broek? Een nette outfit kan ervoor zorgen dat je je lekkerder voelt en zelfverzekerd. Ga een keer met een smoking overhemd naar je werk en probeer het uit. Er is niks mis met stijlvol zijn en het zal een boost geven aan je humeur.

Begin de dag goed

Het komt vaak voor dat je moet haasten in de ochtend. Je wilt graag op tijd op je werk zijn anders krijg je je baas achter je aan. Maar ga eens na hoeveel stress zo’n ochtend eigenlijk met zich meebrengt? Je wekker gaat om 07:00 en dan pak je een koude douche om even goed wakker te worden. Hoe fijn zou het zijn om daadwerkelijk even te genieten van je koffie in de ochtend? Geen gillende kinderen te hebben rondrennen, terwijl jij je papieren niet kan vinden? Hoe fijn zou dat zijn? Een routine zorgt ook voor rust in je hoofd. Zet de wekker net even een halfuur eerder om een ademhalingsoefening te doen. Zo begin je de dag met een rustige hartslag en geen stress. Vervolgens neem je echt de tijd om te ontbijten, niet om alles meteen weg te schrokken. Er kan altijd wel iets onverwachts gebeuren in de ochtend, houd hier dus rekening mee, door jezelf twintig minuten speling te geven. Zet een fijn muziekje op en begin de dag met een glimlach. Je zal merken op lange termijn dat de klachten die je ervaarde zullen verdwijnen. Allemaal dankzij een kalme mindset en een rustige ochtendroutine.