Consumer Pact

De blogsite met interessante informatie voor consumenten

Zo weet je welke computer geschikt is voor jou

Er zijn veel verschillende soorten computers op de markt. Van werklaptop, tot game computer tot studeer laptop. Voor iedereen is er wat wils. Om erachter te komen welke computer geschikt is voor jou, moet je eerst nagaan waar je de computer voor wil gebruiken. Is het alleen om wat dingen op het internet op te zoeken? Wil je er video’s en foto’s mee gaan bewerken? Dan wordt er al veel meer geëist van een laptop of computer. De gemiddelde pc’s kosten tussen de 400 en 900 euro, maar wil je een computer met meer geheugen en een grafische kaart, dan kan dit over de duizenden euro’s gaan. Een computer heeft een aantal belangrijke specificaties waar je rekening mee moet houden. Zo heeft hij een Intern werkgeheugen, ook wel RAM genoemd, een harde schijf, een videokaart, een scherm, kleuren en een processor.

Een computer is niet meer weg te denken

Computers zijn één van de meest gebruikte elektronica apparaten ter wereld. Het is een veelzijdig apparaat waarmee je enorm veel verschillende werkzaamheden kan doen, maar ook e-mail versturen en ontvangen. Tegenwoordig hoef je niet meer je telefoon bij de hand te hebben om er mee te kunnen bellen, dat gaat nu ook via de computer. De keuze van welke computer je nodig hebt, hangt compleet af van waarvoor je hem gaat gebruiken. Wanneer je er één voor je studie nodig hebt, zal je niet zoveel geheugen nodig hebben. Voor een gamer is dat een compleet ander verhaal. Hij of zij wil juist zoveel mogelijk geheugen, een snelle processor en een goede geheugenkaart, omdat het effect van een spel dan nóg leuker en magischer wordt.

Hoe kies je de juiste game computer?

Pc gaming is een veelvoorkomend iets. Jong en oud maken gebruik van een game computer en er wordt van verwacht dat wanneer je ergens veel geld voor betaalt, dit ook van goede kwaliteit is. Bij een game computer wil je een goede videokaart. Dit is namelijk het kloppend hart van jouw gaming pc. Deze kaart verwerkt namelijk alle visuele elementen die in games voorbij komen. Een gaming computer heeft ook een goede processor nodig. Deze zorgt ervoor dat alles wordt aangestuurd van de spelwereld. De processor wordt ook wel CPU genoemd. En waar een CPU berekent dat je raak schiet, zorgt de videokaart dat je de explosie ziet. Een harde schijf is goed voor al je opslag. Geen lange opstart- en laadtijden meer.